h

Nieuws van de afdeling

20 maart 2018

STEM 21 MAART TEGEN DE SLEEPWET EN VOOR DE SP

Foto: SP Landelijk

STEM 21 MAART tegen het SLEEPWET

Lees verder
2 februari 2018

VAN RAAK WIL WACHTGELD VOOR POLITICI AFSCHAFFEN

Foto: SP Landelijk

De afgelopen vijf jaar is twintig miljoen euro uitgegeven aan wachtgeld, dat is de speciale regeling voor politici die werkloos worden. Politici krijgen veel langer een uitkering dan gewone werknemers. Ook kunnen politici vaak een aanvulling krijgen als zij een nieuwe baan hebben. Bovendien krijgen oud-politici veel meer steun bij het zoeken naar een nieuwe baan en hoeven zij vijf jaar voor hun pensioen niet meer te solliciteren. Ronald van Raak maakt een wet om een einde te maken aan deze speciale regeling. Hij presenteerde zijn plan bij EenVandaag:

Lees verder
31 januari 2018

GEEN RACISTEN IN DE RAAD!

De achterliggende decennia hebben zich ingrijpende verschuivingen voorgedaan in de economische en sociale verhoudingen in Nederland en elders in de wereld.
 Oprukkend neoliberalisme heeft daarbij geleid tot een grotere polarisatie op de maatschappelijke voorzieningen. Op mondiaal niveau is het centrum van de economische macht aan het verschuiven, weg van het Westen.

Lees verder
7 januari 2018

Leden kiezen partij- en afdelingsbestuur

Op donderdagavond 4 januari kozen de leden van de SP-afdeling Gilze-Rijen & Dongen een nieuw afdelingsbestuur voor een periode van 2 jaar.

Lees verder
13 december 2017

De SP in Gilze-Rijen en Dongen steunen de stakende leerkrachten

Foto: leerkracht / Facebookpagina Basisschool Anspach in Dongen

Dinsdag 12 december is de SP Gilze- Rijen & Dongen druk in de weer geweest om basisscholen in Gilze-Rijen en Dongen te voorzien van een overheerlijke slagroomtaart.

Lees verder
24 november 2017

24 NOVEMBER: DEBAT OVER WONEN EN STRIJD

Het Wetenschappelijk Bureau van de SP organiseert op vrijdag 24 november om 19.30 uur een debat over wonen en strijd, in museum Het Schip in Amsterdam. Sprekers zijn de experts Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems aan de TU Delft, en Cody Hochstenbach, postdoctoraal onderzoeker aan de UvA naar de toegankelijkheid van de stad en gentrificatie. Er is een videocolumn van Anna Minton, auteur van ‘Big Capital, Who is London for.’ De Amsterdamse lijsttrekkers Reinier van Dantzig (D66) en Laurens Ivens (SP) gaan in debat over de toekomst van wonen. Debatleider is Sandra Beckerman, woordvoerder Wonen van de SP in de Tweede Kamer. De toegang is gratis.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier