h

Nieuws van de afdeling

25 mei 2020

0% is Genoeg. Stop de huurverhoging

Grote kans dat je er al een brief over hebt gehad: de minister en veel huurbazen verhogen ook dit jaar weer de huren. Wij vinden dat bizar, want huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite om de huur te betalen en van velen lopen de inkomsten terug.

Lees verder
3 mei 2020

VERBAND TUSSEN LUCHTKWALITEIT EN DE IMPACT VAN CORONA?

Hoewel nog onduidelijk welk verband er precies is, komen er steeds meer aanwijzingen dat de impact van het Corona-virus groter is in gebieden waar de luchtkwaliteit onder druk staat. Zo slaat het virus veel harder om zich heen in Noord-Oost Brabant, juist het gebied waar ook Q-koorts vele slachtoffers heeft gemaakt. Deze week kwam er bovendien een onderzoek naar buiten van de Wereldbank. Die onderzoekers zien hier ook een ‘robust verband’ tussen de concentratie vervuiling in de lucht en het aantal COVID-19 gevallen: als de concentratie met 20% toeneemt, verdubbelt het aantal COVID-19 patiënten dat opgenomen moet worden in het ziekenhuis.

Lees verder
2 mei 2020

1 Mei; dag van de arbeid 2020

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese

Het is een bijzondere dag geweest van de 1 Mei 2020. Dat door de corona crisis iedereen aan huis gekluisterd hield. Voorgaande jaren vierden wij de dag van de arbeid bij onze kameraden van onze zusterpartij de PvdA+ in Antwerpen. Maar niet al te min besloten wij als afdeling iets te gaan betekenen in onze gemeentes Gilze-Rijen en Dongen dit jaar.

Lees verder
26 april 2020

#beloondehelden

Foto: Landelijk / SP.nl

ONZE ZORG VERDIENT MEER DAN ALLEEN APPLAUS

Lees verder
10 april 2020

Maaltijden bezorgen in Coronatijd

Foto: Mats Cooper / Mats Cooper

Het zijn zware tijden. Corona heeft al lange tijd onze maatschappij in zijn greep en sociale contacten zijn niet bestand. Mensen en gezinnen in armoede of het keihard nodig hebben, zoals werknemers in de zorg worden het hardst geraakt.

Lees verder
20 maart 2020

ODE AAN DE ZORGMEDEWERKERS

Foto: Hieke Croese
Opgedragen aan alle helden uit de zorg van wie wij nog nooit gehoord hebben, maar wiens verhaal meer dan duizend oren verdiend.
 
Geen lofzang, gedicht of epos is genoeg om jullie te bedanken voor jullie tomeloze inzet.
 
Jullie zijn een sector die ondanks alle klappen moedig door blijft gaan.
Jullie zijn een sector die altijd jullie nek uitsteekt. En jullie zijn een sector die zichzelf altijd op de 2de plek zet.
 
Foto: SP Landelijk / SP Landelijk
Lieve zorgmedewerkers,
 

Bedankt! 

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier