h

Nieuws van de afdeling

6 september 2018

SP IN DONGEN DE WIJK IN

Dinsdag 4 september j.l. gingen een aantal SP'ers de wijk in om deur naar deur met de bewoners van de Oude Baan te praten. 

Lees verder
6 september 2018

ACTIEBERAAD GASWINNING WAALWIJK

Foto: SP Nederland / SP.nl

Afgelopen juni heeft de SP actie gevoerd tegen de uitbreiding van de gaswinning onder Waalwijk. Dat leverde maar liefst 303 zienswijzen op. Ook nadien is er contact geweest met bezwaarmakers in de regio. Niet alleen in Waalwijk, maar ook in nabijgelegen locaties zoals Loon op Zand en Tilburg (die een eigen tijdschema hebben).

Lees verder
13 augustus 2018

EXPERIMENT MET MEER MARKTWERKING MISLUKT

Foto: SP Nederland / SP.nl

Van onze spoorwegen tot onze energievoorziening, van onze zorg tot onze volkshuisvesting: de afgelopen dertig jaar werden veel overheidsdiensten verkocht. De markt zou alles goedkoper en beter maken. Het is één van de grootste leugens van deze tijd gebleken. De post is daar een goed voorbeeld van. Onlangs bleek dat onze postzegels waarschijnlijk nog duurder worden. Terwijl iedereen door e-mail en chat minder enveloppen is gaan versturen, kreeg de post te maken met concurrentie en winstbejag.

Lees verder
13 augustus 2018

VAN NISPEN: ACTIE NODIG OM VERDRINKINGEN TE VOORKOMEN

Iedere zomer worden we weer opgeschrikt door berichten over kinderen, maar ook volwassenen die verdrinken omdat zij niet goed kunnen zwemmen. Een klein deel van de kinderen verlaat zelfs nog de basisschool zonder zwemdiploma. SP-Kamerlid Michiel van Nispen maakt zich zorgen om de afnemende zwemvaardigheid in Nederland: ‘Er is actie nodig om meer kinderen te leren zwemmen en mensen ook zwemvaardig te houden. Dat is belangrijk in een waterrijk land als Nederland. Mogelijk kunnen meer verdrinkingen zo voorkomen worden.’

Lees verder
13 augustus 2018

Notificatierichtlijnen

Begin 2017 heeft de Europese Commissie een voorstel voor een EU notificatierichtlijn gepubliceerd.

Lees verder
6 augustus 2018

KLAAR OM DE TOEKOMST TE VEROVEREN NA EEN INSPIRERENDE ZOMERSCHOOL

Foto: Rood NL / Rood.sp.nl

Van 21 juli tot en met 27 juli kwamen bijna 70 ROOD-leden bij elkaar in het zonovergoten Noord-Brabant. Tijdens deze week stond het thema ‘Verover de Toekomst’ centraal. Verschillende sprekers zijn langs gekomen om ons inspirerende scholingen te geven over belangrijke thema's als klimaat, de vakbond en tegenmacht.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier