h

"Het is hier heel gezellig"

15 maart 2013

"Het is hier heel gezellig"

Emile Roemer vind het erg gezellig in Gilze

Het bezoek van vandaag aan Gilze was voor Emile Roemer een duidelijke opsteker. De markt was in eerste instantie nog wat leeg maar al gauw kwamen er meer mensen op het SP Team af die daar stand hadden genomen om de SP WMO Krant uit te delen.

De krant vond gretig aftrek, maar ook de zeer betrokken vragen van Emile Roemer en de antwoorden die hij gaf aan mensen met vragen, maakte veel los.

Diverse mensen kwamen met hun vaak schrijnende situaties hun steun betuigen voor de SP en om aan te geven dat de zorg echt iets is waar beslist niet op bezuinigd mag worden.

Enkele betrokken inwoners vertelden verhalen waar Emile duideljk een brok van in de keel kreeg.

Het bezoek op de markt was kort, maar zeer zeker van grote waarde, zowel voor Emile als voor de aanwezigen. Na dit bezoek ging Emile door naar Verzorgingshuis St. Franciscus waar nader gesproken werd met een select gezelschap waaronder Renske Leijten, Burgermeester Jan Boelhouwer,  Directeur Ad Schots en diverse leidinggevenden en medewerkers van St. Franciscus.

Na een rondleiding door het complex was er een samenkomst met diverse sprekers. Zij maakten nog maar eens onmiskenbaar duidelijk hoe belangrijk zorg op maat in de vertrouwde woonomgeving van de bewoners was en is. Eveneens werd duidelijk gemaakt dat de bezuinigingen niet alleen een effect op de bewoners zou hebben, maar ook op de medewerkers wiens banen ernstig op de tocht komen te staan, om maar niet te spreken van de vrijwilligers die uren vol liefde investeren.

 


 

Reactie toevoegen

U bent hier