h

Nieuws uit 2016

27 december 2016

Roemer run

Foto: Radim Mazanek / SP Breda

Vrijdag 23 december j.l. ging de Roemer Run van start. Een initiatief van onze partijgenoten uit Breda, waar dit jaar het Serious Request stond met het glazen huis. 

Lees verder
2 december 2016

De SP onderzoekt de uitvoering van de WMO in Gilze-Rijen en Dongen

Begin 2015 is er bij de invoering van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) 2015 veel veranderd. 

Lees verder
23 november 2016

De bewoners Regentenstraat steken veilig over

Foto: SP Gilze-Rijen& Dongen / Ruud Nab

Na jarenlang gesteggel met gemeente Gilze-Rijen heeft de bewonerscommissie van de Regent in samenwerking met SP Gilze-Rijen dit jaar opnieuw aandacht gevraagd voor een veilige oversteekplaats aan de Regentenstraat ter hoogte Pastoor Gillisstraat.

Lees verder
16 november 2016

Landelijke aftrap 26 november in Den Haag

Foto: Nationaal ZorgFonds / Nationaal ZorgFonds

Het is hoog tijd voor het Nationaal ZorgFonds. Om dat te bereiken, bouwen we aan een brede beweging. En daar is jouw hulp hard bij nodig! Op zaterdag 26 november organiseren we de Landelijke Aftrap in Den Haag. Op die dag komen we bij elkaar met alle mensen die hun steentje bij willen dragen aan onze groeiende beweging.

Lees verder
13 oktober 2016

Nationaal ZorgFonds in Dongen en Rijen

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese
Na de aandacht voor het Nationaal ZorgFonds in de Tweede Kamer, RTL Late Night en Pauw, is er ook in Gilze-Rijen en Dongen nu volop aandacht voor het afschaffen van het eigen risico en de zorgverzekeraars.  Afgelopen maandag 10 oktober heeft het lokale Nationaal ZorgFonds-comité een bijeenkomst georganiseerd om met geïnteresseerden over het Nationaal ZorgFonds te praten.
Foto: Hieke Croese / Hieke Croese
De ruim dertig aanwezigen in De Boodschap hadden weinig overtuiging nodig. Het huidige zorgstelsel is aan verandering toe: de marktwerking die tien jaar geleden is ingevoerd werkt niet. Een behoorlijke groep Nederlanders mijden de zorg of stellen het uit, op de bijeenkomst kwamen de verhalen hierover vanzelf bovendrijven.  
Foto: Hieke Croese / Hieke Croese
In Nederland lopen ruim één miljoen mensen tegen problemen aan als het gaat om de zorgkosten. Dit moet niet kunnen, een mevrouw in de zaal riep: “We moeten een vuist maken!” Daar is het comité natuurlijk van harte mee eens. We zien dan ook steeds meer mensen zich aansluiten bij het Nationaal ZorgFonds. Op dit moment zijn er ruim 184.000 mensen die het initiatief steunen. Er komen dagelijks duizenden nieuwe steunbetuigingen binnen. Naast deze bijeenkomsten gaan onze vrijwilligers de wijken in en zullen we op 18 oktober op de jaarmarkt staan in Rijen.

 

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese
Lees verder
28 september 2016

SP vraagt aandacht voor leegstand

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese

27-09-2016 De SP in Dongen is dinsdag langs verschillende leegstaande winkelpanden in het centrum van Dongen gegaan. De socialisten willen hiermee de onnodige leegstand onder de aandacht brengen, terwijl er vraag is naar betaalbare winkelruimtes. Een winkelier gaf aan het niet prettig te vinden dat het pand naast haar leeg staat.

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese
Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier