h

Gemeentebelang steekt links over met de SP

22 september 2016

Gemeentebelang steekt links over met de SP

De bewoners van de Regent in Rijen strijden al lange tijd voor een veilige oversteekplaats richting het winkelcentrum, die nu ontbreekt. Keer op keer kregen zij een nul op het rekest van de gemeente en de Rijense politiek. De SP zag echter wel het belang in van een veilige oversteekplaats, zeker wanneer het veelvuldig gebruikt wordt door ouderen die vaak slecht ter been zijn. Veiligheid voorop, toch?

Het bleek echter nog niet zo eenvoudig, lokale SP-voorzitter Hieke Croese: “Begin dit jaar zijn wij als SP al bij de bewoners langs geweest, meteen was duidelijk dat de lakse houding van de gemeente ten aanzien van de veiligheid van de bewoners van de Regent hen hoog zat. We konden dit niet laten liggen.”

De SP is een partij van handen uiten de mouwen steken, samen met de betrokkenen. Het was voor de partij niet meer dan logisch om samen met de bewoners op te trekken richting de gemeente en samen met hen het gesprek aan te gaan met de gemeenteambtenaren. Croese: “Toen het gesprek vast begon te lopen hebben wij samen met de bewonerscommissie de ambtenaren uitgenodigd mee naar buiten te lopen bij de Regent om naar de situatie te kijken, het was tenslotte slechts om de hoek. En dat hebben we geweten, want vanaf dat moment leek het belang van een degelijke oversteekplaats bij de gemeente door te dringen.”

“Maar we waren er nog niet,” zegt de SP’er. “Aangeven dat iets anders moet is één ding, de volgende stap is komen met oplossingen. We zijn dus samen met de bewoners, de wijkagent en Veilig Verkeer Nederland gaan kijken naar oplossingen.” Dit heeft uiteindelijk geleid tot een rapport van VVN.

De SP is blij dat er nu concrete aandacht lijkt te komen voor een oplossing voor de bewoners. “Het heeft de bewoners veel kruim gekost, we zijn blij dat de zaak nu in een stroomversnelling is gekomen met onze steun en inzet. Dit is precies waar wij voor staan: politiek bedrijven mét mensen, in plaats van over de mensen.”

Het besluit wordt dadelijk uiteindelijk genomen in de gemeenteraad. De SP is daar op het moment nog niet in vertegenwoordigd. “We zijn dan ook heel blij dat Gemeentebelang middels een krantenartikel in de BN de Stem het initiatief van de bewoners van de Regent en de SP steunt in de gemeenteraad.” zegt Croese, “Hopelijk volgen andere partijen ook ons voorbeeld.”

En als het zebrapad er eenmaal ligt? “Dan bouwen wij met de bewoners uiteraard een feestje,” zegt afdelingsvoorzitter Croese.

U bent hier