h

SP vraagt aandacht voor leegstand

28 september 2016

SP vraagt aandacht voor leegstand

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese

27-09-2016 De SP in Dongen is dinsdag langs verschillende leegstaande winkelpanden in het centrum van Dongen gegaan. De socialisten willen hiermee de onnodige leegstand onder de aandacht brengen, terwijl er vraag is naar betaalbare winkelruimtes. Een winkelier gaf aan het niet prettig te vinden dat het pand naast haar leeg staat.

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese

Afdelingsvoorzitter Hieke Croese: “Het wordt de hoogste tijd dat hier wat aan gedaan gaat worden. Terwijl wij onze ronde maakten kwamen meerdere mensen bij ons schande spreken van de te hoge huurprijzen.”

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese
Het pand waar de Schoenenreus gevestigd was staat al een aantal jaren leeg. Dat geld ook voor het oude postkantoor, die haar deuren heeft moeten sluiten op 22 juli 2010. “In die zes jaar is er vrijwel niks aan het pand gedaan. Vanuit de winkeliersvereniging word het initiatief genomen om de kale winkelpand van de Schoenenreus op te vullen met spullen van de (lokale)ondernemers uit het centrum en het industrieterrein, maar een echte oplossing is het natuurlijk niet”

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese
De SP in Dongen zou graag willen zien dat er vanuit de gemeente wordt opgetreden tegen langdurig leegstand. Daarbij moet er ook een mogelijkheid zijn om bepaalde panden om te bouwen naar betaalbare woningen. De socialisten vinden dat de gemeente verantwoordelijk is voor de leefbaarheid in het centrum. Croese: “een plein herinrichten is wat ons betreft echt niet voldoende. Wanneer grijpt Dongen eens echt in?”

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese

foto's van Marja Hoven

U bent hier