h

Nieuws uit 2017

13 december 2017

De SP in Gilze-Rijen en Dongen steunen de stakende leerkrachten

Foto: leerkracht / Facebookpagina Basisschool Anspach in Dongen

Dinsdag 12 december is de SP Gilze- Rijen & Dongen druk in de weer geweest om basisscholen in Gilze-Rijen en Dongen te voorzien van een overheerlijke slagroomtaart.

Lees verder
24 november 2017

24 NOVEMBER: DEBAT OVER WONEN EN STRIJD

Het Wetenschappelijk Bureau van de SP organiseert op vrijdag 24 november om 19.30 uur een debat over wonen en strijd, in museum Het Schip in Amsterdam. Sprekers zijn de experts Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems aan de TU Delft, en Cody Hochstenbach, postdoctoraal onderzoeker aan de UvA naar de toegankelijkheid van de stad en gentrificatie. Er is een videocolumn van Anna Minton, auteur van ‘Big Capital, Who is London for.’ De Amsterdamse lijsttrekkers Reinier van Dantzig (D66) en Laurens Ivens (SP) gaan in debat over de toekomst van wonen. Debatleider is Sandra Beckerman, woordvoerder Wonen van de SP in de Tweede Kamer. De toegang is gratis.

Lees verder
17 oktober 2017

SP-FRACTIE IN PS BRENGT WERKBEZOEK AAN ZLTO EN TWEE BIOBOEREN

Foto: SP Brabant / SP Noord-Brabant

De fractie van de SP in Provinciale Staten heeft op 29 september 2017 een werkbezoek gebracht aan de ZLTO , aan scharrelpluimveebedrijf annex kinderopvang Buitenlust De Kort in Loon op Zand, en aan de biologische melkveehouderij Maasland van Dick Dankers in Dongen.

Lees verder
17 oktober 2017

STOP DE BTW-VERHOGING!

Het nieuwe kabinet wil de btw verhogen op de dagelijkse boodschappen, de kapper en het openbaar vervoer. Tegelijkertijd verlaagt ze voor hetzelfde bedrag de winstbelasting voor grote bedrijven. De boodschappen worden duurder, de winsten van multinationals groter. Daarom lanceren de SP, PvdA, GroenLinks samen met maatschappelijke organisaties, waaronder de FNV, een actie om btw-verhoging te stoppen.

Lees verder
24 september 2017

ManiFiesta: Feest van de solidariteit

Foto: Willem Croese / Willem Croese

De achtste editie van ‘ManiFiesta’ het feest van de solidariteit zit er op. Aan de Belgische kust in de plaats Bredene organiseren Geneeskunde voor het Volk en het maandblad Solidair dit spektakel dat gesteund wordt door PVDA+, de zusterpartij van de SP. Zaterdag 16 en zondag 17 september hebben ruim 12.000 belangstellenden, waaronder SP’ers en ROOD-leden, kunnen genieten van het festival.

Lees verder
2 juli 2017

Buurten in de Buurt: Raadhuisplein Rijen

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese

Vrijdag 30 juni is de SP Gilze-Rijen en Dongen weer deur aan deur gegaan. Naar aanleiding van ons eerder bezoek aan de Regentenstraat en omgeving zijn wij het gesprek aan gegaan over de verkeersveiligheid op het Raadhuisplein.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier