h

Buurten in de Buurt: Raadhuisplein Rijen

2 juli 2017

Buurten in de Buurt: Raadhuisplein Rijen

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese

Vrijdag 30 juni is de SP Gilze-Rijen en Dongen weer deur aan deur gegaan. Naar aanleiding van ons eerder bezoek aan de Regentenstraat en omgeving zijn wij het gesprek aan gegaan over de verkeersveiligheid op het Raadhuisplein.

Van de vele mensen die wij hebben gesproken, kwam naar voren dat het wachten is op een ernstig ongeluk bij de hoeken van de Regentenstraat, de Mariastraat en het Raadhuisplein. Als fietser zijnde ben je er je leven niet meer zeker. Van alle kanten komen er auto’s langs je heen gescheurd. Regelmatig  maken de bewoners van de Regentenstraat en de Mariastraat het mee, dat een fietser of brommer wordt geschept, met licht tot ernstig letsel tot gevolg. Dit is al jaren aan de gang vertelt een van de bewoners ons. Iedere dag is het afwachten of het weer raak is.

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese

De gemeente is al jaren bezig in samenspraak met een aantal mensen uit verschillende blokken rond het Raadhuisplein om tot een plan te komen. Na vele gesprekken is het eind vorig jaar stil geworden. De SP deelt nadrukkelijk de mening van vele bewoners  dat het Raadhuisplein op korte termijn veiliger gemaakt moet worden.

Naast de verkeersdrukte vertelde er een aantal bewoners ons over het parkeerbeleid op het Raadhuisplein zelf. De SP roept dan ook wat dat betreft de gemeente op tot actie. Bovenal: laten we het Raadhuisplein veiliger maken!!!!!

Wilt u ook u mening geven over deze onveilige situatie rondom het gemeentehuis of heeft u andere klachten over wat er speelt in de gemeente of in uw wijk, dan vernemen wij het graag van u. Neem dan contact op met: gilzerijen@sp.nl

U bent hier