h

24 NOVEMBER: DEBAT OVER WONEN EN STRIJD

24 november 2017

24 NOVEMBER: DEBAT OVER WONEN EN STRIJD

Het Wetenschappelijk Bureau van de SP organiseert op vrijdag 24 november om 19.30 uur een debat over wonen en strijd, in museum Het Schip in Amsterdam. Sprekers zijn de experts Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems aan de TU Delft, en Cody Hochstenbach, postdoctoraal onderzoeker aan de UvA naar de toegankelijkheid van de stad en gentrificatie. Er is een videocolumn van Anna Minton, auteur van ‘Big Capital, Who is London for.’ De Amsterdamse lijsttrekkers Reinier van Dantzig (D66) en Laurens Ivens (SP) gaan in debat over de toekomst van wonen. Debatleider is Sandra Beckerman, woordvoerder Wonen van de SP in de Tweede Kamer. De toegang is gratis.

Koopwoningen blijven duurder worden, sociale huurwoningen gaan de markt op, particuliere huur is steeds minder betaalbaar. Steeds meer mensen ervaren dat er voor hen geen plek is in gewilde steden, ook al zijn ze er geboren. Daardoor ontstaat ook meer druk op de woningen in de omliggende gebieden. Dit debat belicht de vraag hoe dat komt, welke politieke keuzes er gemaakt zijn en hoe een rechtvaardig huisvestingsbeleid eruit moet zien.

Vooraf is er een rondleiding door museum Het Schip, icoon van de grootschalige bouw van volkshuisvesting van begin 20e eeuw, door directeur Alice Roegholt. De rondleiding begint om 18.30 uur. Ook de rondleiding is gratis, maar neem je Museumjaarkaart mee, als je die hebt.

Aanmelden via: www.spnet.nl/wonenenstrijd 

Lees hier het laatste nummer van de Spanning, van het Wetenschappelijk Bureau.

U bent hier