h

De SP in Gilze-Rijen en Dongen steunen de stakende leerkrachten

13 december 2017

De SP in Gilze-Rijen en Dongen steunen de stakende leerkrachten

Foto: leerkracht / Facebookpagina Basisschool Anspach in Dongen

Dinsdag 12 december is de SP Gilze- Rijen & Dongen druk in de weer geweest om basisscholen in Gilze-Rijen en Dongen te voorzien van een overheerlijke slagroomtaart.

Foto: Ruud Nab / Ruud Nab
Zoals u wellicht weet hebben de docenten het werk voor een dag neergelegd, omdat zij al sinds jaar en dag te maken hebben met een hoge werkdruk, onderbetaling en onderbezetting, terwijl hun collega’s in het voortgezet onderwijs onder betere omstandigheden werken.

Foto: Hieke Croese / Hieke Croese
Terwijl D66 bij de verkiezingen van 2017 nog hard  liep te schreeuwen dat er honderden miljoenen bij moesten komen voor onderwijs omdat dit zo belangrijk was, is de realiteit, dat er amper iets heen gaat en ze zo ongeveer kunnen fluiten naar hun geld.

Er kan wel een cadeautje van anderhalf miljard naar de hoge heren van de multinationals gaan. Dat is nodig volgens de VVD, die de rest zo gek heeft gekregen om aan dit plan mee te doen. Anders gaan ze weg en dat kost werkgelegenheid, zo was de reden. Nou, wij weten wel beter!!

Foto: Ruud Nab / Ruud Nab
Geef die anderhalf miljard aan het onderwijs en de zorg uit. Zo pak je een groot maatschappelijk probleem aan. U begrijpt het goed, geld naar de gewone man kan niet, die laten wij liever aan hun lot over, onacceptabel.

Foto: Ruud Nab / Ruud Nab
Staken doe je niet voor je lol, maar uit bittere noodzaak vertelde een docent ons. Al met al was het een zeer geslaagde actie met veel positieve reacties van de onderwijzers.

U bent hier