h

SP ACTIE THUISZORG

1 juni 2013

SP ACTIE THUISZORG

Zoals u wellicht heeft opgemerkt is de SP dit weekend weer flink actief geweest in het winkelcentrum van  Dongen en Gilze -Rijen.

 

De SP vecht tegen de aankomende bezuinigingen in de thuiszorg waarbij ruim 50.000 mensen hun baan dreigen te verliezen. Dit zou betekenen dat er in één klap meer mensen zonder een baan komen te zitten dan de gehele beroepsbevolking uit onze twee gemeentes bij elkaar! Dit kan en mag niet gebeuren.

De banen van deze mensen, die dagelijks klaarstaan om honderdduizenden hulpbehoevenden te voorzien in de zorg die ze zo hard nodig hebben, staan op de tocht.

Het kabinet vindt dat vrijwilligers en uitkeringsgerechtigden dit ook wel kunnen doen.

Het kabinet vergeet echter dat er in vele zorg instellingen al vrijwilligers actief zijn die juist de persoonlijke zorg, het vriendelijke gesprek, het klopje op de schouder geven daar waar de reguliere zorg hier geen tijd meer voor krijgt vanwege de werkdruk. 

Wij kunnen en willen dit niet accepteren. Meer handen aan het bed, minder managers in de top. Alleen zo kun je werken aan een sociale en betaalbare zorg voor iedereen. 

Kom op zaterdag 8 juni naar Amsterdam en strijd tegen deze ordinaire bezuiniging! Wil je mee en/of ken je anderen die mee zouden willen? Neem contact met ons en mail naar: dongen@sp.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier