h

ROEMER: ONDERZOEK REGERING DIE KIEST VOOR ZEKERHEID EN SOLIDARITEIT

19 mei 2017

ROEMER: ONDERZOEK REGERING DIE KIEST VOOR ZEKERHEID EN SOLIDARITEIT

Foto: SP Landelijk / SP.nl

'Nederland heeft een regering nodig die breekt met de politiek van ieder voor zich en investeert in samenhang, zekerheid en solidariteit. Onderzoek daarom snel of een centrumlinks-kabinet mogelijk is.' Dat zei SP-Leider Emile Roemer in het debat over het mislukken van de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks.

Het verbaast Roemer niet dat deze onderhandelingsronde mislukte. 'Twee maanden is er onderhandeld terwijl vanaf dag één duidelijk was dat de verschillen tussen GroenLinks en de VVD onoverbrugbaar zijn.’ Tijdens de verkiezingscampagne liet de SP al weten niets te zien in een coalitie met de VVD. ‘Deze mislukte formatie laat zien dat wij daar een goed keuze hebben gemaakt. Met een nog linksere partij dan GroenLinks gaat het de VVD zeker niet lukken om een coalitie te vormen.’   

U bent hier